Anti-pigmentvlekken gezichtsserum 30ml

- Geschikt voor een oneffen en doffe huid en vermindert pigmentvlekken. De hypoallergene formule vermindert de pigmentvlekken na 4 weken met 23%**.
- Verzachtende formule met vitamine C* en glycolzuur. Vitamine C* is geschikt voor de oneffen en doffe huid en staat bekend om de huid een stralend effect te geven. Glycolzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) voor een milde peeling van de doffe huid en zorgt voor een egale huid.
- Mix de verschillende Mixa serums door ze na elkaar te gebruiken.

Ontdek het Mixa anti-pigmentvlekken gezichtsserum met vitamine C* en glycolzuur, geschikt voor een oneffen en doffe huid. De formule is hypoallergeen en vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekken met 23%** en zorgt voor een egalere huid.
Het serum is verrijkt met een mix van actieve en krachtige ingrediënten, waaronder vitamine C* en glycolzuur. Vitamine C* is geschikt voor een gevoelige huid en staat bekend om de huid een stralend effect te geven. Glycolzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) voor een milde peeling van de doffe huid en zorgt voor een egale huid.
*Vitamine Cg is een afgeleide van Vitamine C 
**Klinische test, 55 personen, na 4 weken gebruik.

Ontdek het Mixa anti-pigmentvlekken gezichtsserum met vitamine C* en glycolzuur, geschikt voor een oneffen en doffe huid. De formule is hypoallergeen en vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekken met 23%** en zorgt voor een egale huid.
Het serum is verrijkt met een mix van actieve en krachtige ingrediënten, waaronder vitamine C* en glycolzuur. Vitamine C* is geschikt voor de gevoelige huid en staat bekend om de huid een stralend effect te geven. Glycolzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) voor een milde peeling van de doffe huid en zorgt voor een egale huid.
Personaliseer jouw verzorgingsroutine door het serum te mixen met andere Mixa serums, te combineren door verschillende serums aan te brengen op specifieke gezichtszones, of af te wisselen op basis van jouw actuele huidbehoefte. Alle Mixa serums zijn geschikt om samen te gebruiken. Mixa’s serumlijn bestaat uit het anti-droogheid serum, anti-pigmentvlekken serum en het anti-onzuiverheden serum. Het anti-droogheid serum werkt hydraterend, verzachtend en hypoallergeen die geschikt is voor een droge en gevoelige huid. Het anti-pigmentvlekken serum is een hypoallergene formule die de zichtbaarheid van pigmentvlekken vermindert op de huid voor een egale huid. Daarnaast is Mixa’s anti-onzuiverheden gezichtsserum een parfumvrije formule die onzuiverheden vermindert en overtollig talg verwijdert.
Gevoelige huid? Geen probleem! Je hoeft geen compromis meer te sluiten. Mixa heeft namelijk een gevoelige huid garantie. Alle Mixa producten hebben een hypoallergene formule die getest is  onder medische controle, hebben wetenschappelijk bewezen resultaten en zijn uitgebreid getest op een gevoelige huid.

*Vitamine Cg is een afgeleide van Vitamine C 
**Klinische test, 55 personen, na 4 weken gebruik.

Resultaat:
Na 4 weken is de zichtbaarheid van pigmentvlekken met 23% verminderd**

Routine:
Stap 1: Gebruik de anti-pigmentvlekken gezichtsreinigingsgel om je gezicht te reinigen en je huid te verzachten.
Stap 2: Breng daarna het anti-pigmentvlekken serum aan. Het serum is ook te combineren met andere serums van Mixa. Goed afspoelen. Vermijd de oogcontouren. Bij contact met de ogen onmiddellijk en overvloedig met water spoelen.
Stap 3: Gebruik als laatste de anti-pigmentvlekken crème met SPF 20. Het is een formule met lichtgewicht textuur die de huid hydrateert, de huid intensief verzacht en de natuurlijke vochtbalans van de huid op peil houdt. 

Een vitamine C derivaat zoals vitamine Cg heeft de voordelen van vitamine C, maar dan in een gestabiliseerde formule. Vitamine C is van nature instabiel wanneer het wordt blootgesteld aan verschillende externe factoren, zoals zuurstof en zonlicht, waardoor het moeilijk is om het op betrouwbare wijze te formuleren in cosmetische producten. De houdbaarheid na openen van vitamine C formules met een derivaat is vaak langer dan die van puur vitamine C.

Breng 2-3 druppels van het serum aan na het reinigen, en vóór het gebruik van een hydraterende crème of fluid.

AQUA/WATER, NIACINAMIDE, GLYCERINE, PEG/PPG/POLYBUT Y L ENE G LYCOL-8/5/3 GLYCERINE, BUTYLEENGLYCOL, ASCORBYLGLUCOSIDE, GLYCOLZUUR, METHYLGLUCETH-20, CARBOMEER, NATRIUMHYALURONAAT, NATRIUMHYDROXIDE, CAPRYLYLGLYCOL, TETRANATRIUMGLUTAMAATDIACETAAT, BIOSACHARIDEGOM-1, MALTODEXTRINE, POLYSORBAAT 20, SALICYLZUUR, PARFUM.

Reviews bekijken

We vinden jouw ervaring waardevol, deel het met ons!

IK HEB DE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE ONLINE REVIEWS GELEZEN EN AANVAARD DEZE *.

* Je moet minimaal 16 jaar zijn om deze service te kunnen gebruiken. Het gebruik van deze service is onderworpen aan onze Algemene voorwaarden voor online beoordelingen.

Mixa verwerkt je persoonsgegevens om de publicatie van je beoordelingen te kunnen beheren. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie over je rechten.

Mixa is een merk van L'Oréal Benelux.

ONS EXPERT ADVIES

Op basis van 100 jaar expertise in de verzorging van gevoelige huidtypen biedt Mixa zeer effectieve formules met een optimale tolerantie. Ontdek het advies van onze experts om de juiste verzorging voor je huid te vinden.

De voordelen van een vitamine C derivaat in huidverzorging

De voordelen van een vitamine C derivaat in huidverzorging

Wat doet vitamine C voor je huid?

Er is behoefte aan een stralende, egale huid zonder pigmentvlekken en donkere plekjes na acne. Vitamine C is een krachtige actieve stof om de huid te ondersteunen in het verbeteren van de teint en van de huidtextuur. Vitamine C staat bekend als een krachtige antioxidant en kan helpen om de huid te beschermen tegen oxidatieve stress wat cel beschadigingen kan veroorzaken waardoor meer rimpels ontstaan.  

Wat is vitamine C en in welke vormen komt het voor? 

Vitamine C is een in wateroplosbare vitamine. De wetenschappelijke naam is ascorbinezuur. Het menselijk lichaam kan vitamine C niet zelf aanmaken en daarom moet het worden verkregen uit externe bronnen, zoals fruit en groenten.  
Hoewel vitamine C bekend staat als een krachtige antioxidant, is het erg gevoelig voor licht en zuurstof. Je zult bijvoorbeeld ook zien dat onze formules met puur vitamine C na openen korter houdbaar zijn dan onze formules met vitamine Cg.  
 
Onze uitdaging in het laboratorium was dus om vitamine C stabiel te maken in onze formule en ervoor te zorgen dat de huid optimaal profiteert van de effectiviteit van de stof. Zo hebben we ervoor gekozen om in sommige van onze vitamine C-producten te formuleren met een vitamine C-derivaat, ook wel vitamine C afgeleide,: vitamine Cg, ook bekend als ascorbyl glucoside.

Wat is een vitamine C derivaat en wat zijn de voordelen? 

Vitamine C is van nature instabiel wanneer het wordt blootgesteld aan verschillende externe factoren, zoals zuurstof en zonlicht, waardoor het moeilijk is om het op betrouwbare wijze te formuleren in cosmetische producten. Een vitamine C derivaat heeft de voordelen van vitamine C, maar dan in een gestabiliseerde formule. De houdbaarheid na openen van vitamine C formules met een derivaat is vaak langer dan die van puur vitamine C.  
Het vitamine C derivaat die wij in onze huidverzorgingsproducten gebruiken noemen we vitamine Cg. Vitamine Cg is vitamine C met een glucosemolecuul eraan gebonden (de "g" staat voor glucose), wat de stabiliteit van het molecuul vergroot. Het laboratoria van Garnier heeft dus slim gebruik gemaakt van een groene chemische reactie: biotransformatie van vitamine C naar vitamine Cg. Het stabielere Vitamine Cg wordt, na applicatie op de huid, via een transformatiestap alsnog omgezet in Vitamine C. Deze verandering is voornamelijk te danken aan een enzym (een stof die van nature aanwezig is in de huid) dat de glucose afbreekt en je huid laat profiteren van de vitamine C die gedurende de dag vrijkomt. Er is dan ook geen risico op afbraak of verlies van effectiviteit voor krachtige skincare formules.  

Wie kan vitamine C gebruiken?

Vitamine C kan worden gebruikt door alle vrouwen en mannen met pigment- of dofheidsproblemen, ongeacht hun huidtype. Mensen met een gevoelige huid kunnen ook producten met vitamine C gebruiken, mits de formule voor hen geschikt is. Onze nieuwe vitamine C-producten zijn getest door dermatologen en zijn ook geschikt voor een gevoelige huid.  

Het Mixa assortiment met Vitamine C producten


Vitamine C is terug te vinden in verschillende huidverzorgingsproducten, waaronder crèmes, toners en reinigers. De vitamine is het meest effectief in serums die meer geconcentreerd zijn. Kies jouw favorieten of verwen jezelf met de gehele routine. Ontdek de gehele Mixa vitamine C* routine bestaande uit een anti-dofheid gezichtsreinigingsgel, een
anti-pigmentvlekken serum en een anti-pigmentvlekken crème. 
Gevoelige huid? Nou en! Je hoeft geen compromis meer te sluiten. Mixa heeft namelijk een gevoelige huid garantie. Alle Mixa producten hebben een hypoallergene formule die getest is onder medische controle, hebben wetenschappelijk bewezen resultaten en zijn uitgebreid getest op een gevoelige huid.
*Vitamine Cg is een afgeleide van Vitamine C. 

Een vitamine C derivaat zoals vitamine Cg heeft de voordelen van vitamine C, maar dan in een gestabiliseerde formule. Vitamine C is van nature instabiel wanneer het wordt blootgesteld aan verschillende externe factoren, zoals zuurstof en zonlicht, waardoor het moeilijk is om het op betrouwbare wijze te formuleren in cosmetische producten. De houdbaarheid na openen van vitamine C formules met een derivaat is vaak langer dan die van puur vitamine C.   
 
Hoe je een zeer droge huid kunt hydrateren ?

Hoe je een zeer droge huid kunt hydrateren ?

Voelt je huid trekkerig aan of jeukt hij? Dan is je huid mogelijk te droog. Dit kan onaangenaam aanvoelen, maar je hoeft je geen zorgen te maken want je bent zeker niet de enige! Volg onze praktische tips om je huid effectief te hydrateren en je elke dag comfortabel en zelfverzekerd te voelen.

Kenmerken van een zeer droge huid

Er zijn een paar dingen waaraan je een droge huid kunt herkennen. Deze symptomen komen niet noodzakelijkerwijs tegelijk of in dezelfde mate voor. De meest voorkomende symptomen zijn:

● Ruwe huid: Als de huid niet goed gehydrateerd is, ziet hij er ruwer uit.
● Jeuk: Soms kun je last hebben van constante jeuk en roodheid van het huidoppervlak.
● Schilfering: Het is niet ongewoon dat de huid bij een bepaalde mate van uitdroging schilferig wordt. De huid gaat als het ware vervellen.
● Trekkerigheid: Van alle ongemakkelijke sensaties die je kunt ervaren, is een trekkerige huid de meest voorkomende, vooral na een douche of bad.

Onderscheid tussen droge en vochtarme huid
Het is heel belangrijk om onderscheid te maken tussen een droge en een vochtarme huid, omdat ze verschillend worden verzorgd.
Een droge huid is een huidtype. Het is een veelvoorkomend huidtype, naast de normale huid, vette huid of gemengde huid.
Wat deze huid onderscheidt van andere huidtypes is het gebrek aan vetten (lipiden) of oliën. Dit tekort heeft invloed op de huidbarrière, die de lederhuid moet beschermen tegen agressie van buitenaf.
Een vochtarme huid is daarentegen altijd tijdelijk. De oorzaak is een ernstig gebrek aan water.
Alle huidtypes kunnen last hebben van een vochtarme huid, die wordt gekenmerkt door een doffe uitstraling, fijne lijntjes of een trekkerig gevoel.

Welke factoren dragen bij aan een droge huid?

De meeste mensen met een droge huid willen weten wat de oorzaak is. Een droge huid kan vele verschillende oorzaken hebben, maar ze vallen meestal uiteen in twee hoofdcategorieën: inwendige en externe factoren.

Inwendige factoren

In eerste instantie kan een droge huid worden verklaard door inwendige oorzaken. Genetische aanleg speelt daarbij een rol: een droge huid kan worden doorgegeven via de genen. Een andere oorzaak is de ouder wordende huid. Als we ouder worden, verminderen de talgproductie en de werking van zweet- en talgklieren. Dit zorgt voor een droge huid.

Externe factoren

Een droge huid kan echter ook worden veroorzaakt door externe factoren. Vooral weersomstandigheden, maar ook bijvoorbeeld geneesmiddelen, kunnen een droge huid veroorzaken. Dan zijn er nog irriterende producten

Wat te doen tegen een droge huid

Gelukkig is een droge huid niet voor altijd, integendeel zelfs. Door het gebruik van milde producten en een gezonde levensstijl kan de droge huid weer zacht en elastisch worden.
Hiervoor zijn een paar dingen belangrijk:

● Zorg voor herstel van de hydrolipidenfilm, de essentiële barrière van de huid, om je huid te beschermen tegen schadelijke externe factoren.
● Zorg voor herstel van de vochtbalans van de beschermlaag.
Door een paar eenvoudige tips te volgen, kun je je huid beschermen en er gezond uit laten zien.

Houd je aan een huidverzorgingsroutine
Het belangrijkste is dat je je huid elke dag verzorgt. Hiervoor moet je een complete dagelijkse huidverzorgingsroutine toepassen:

● Gebruik de juiste cosmetica om je gezicht en lichaam te reinigen
● Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan, zoals een dagcrème, om de vochtbalans van je huid te herstellen
● Voed je huid ten slotte met olierijke producten.

Bescherm je huid
Om je huid lang mooi te houden, is het essentieel om zijn beschermende barrière in stand te houden.
Kleed je bij koud weer warm aan om je huid te beschermen tegen de weersomstandigheden. Breng bij langdurige zonblootstelling regelmatig zonnebrandcrème aan om te voorkomen dat uv-straling je huid beschadigt.

Drink voldoende water
Een droge huid moet intens worden gehydrateerd. Het wordt daarom sterk aangeraden om zo'n anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Je kunt ook waterrijk voedsel eten. Het idee is om de huid te helpen een optimale vochtbalans te behouden.

Raadpleeg een dermatoloog
Een huidverzorgingsroutine, de juiste voeding en bescherming tegen kou zijn misschien niet genoeg. Als je huid droog of trekkerig blijft aanvoelen, raden we je aan contact op te nemen met een dermatoloog. Zij kunnen advies geven dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Welke producten zijn geschikt voor de droge huid?

Zoals we hebben gezien, moet je je richten op het herstel van de huidbarrière en hydratatie van de huid. Voor cosmetica die je in je huidverzorgingsroutine opneemt, kun je voor de volgende producten kiezen:

● Milde reinigingsmiddelen: Reinig je huid grondig maar voorzichtig. Kies dus voor romige of oliehoudende reinigers.
● Hydraterende maskers: Deze zijn perfect voor het bestrijden van een droge huid en helpen het vochtgehalte optimaal te herstellen.
● Hydraterende crèmes: Kies producten met geschikte ingrediënten, zoals sheaboter, hyaluronzuur, ceramiden en glycerine.
● Gezichtsoliën: Oliën helpen de lipidenbarrière te herstellen. Kies bij voorkeur producten met arganolie of jojobaolie.

Producten van Mixa

De 3-in-1 crèmes van Mixa zijn ontwikkeld voor gebruik op gezicht, lichaam en handen. Terwijl elk van de crèmes unieke eigenschappen heeft, zijn ze allemaal hypoallergeen en speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid. Heb je een zeer droge huid? Probeer dan de Ceramide Protect crème. Deze crème hydrateert de huid en versterkt de huidbarrière vanaf het eerste gebruik. Heb je een droge, ruwe huid met bultjes en schilfertjes? Dan kan de Urea Cica Repair crème helpen om je huid gladder en zachter te maken. Mensen met een eczeemgevoelige huid hebben vaak last van een erg droge huid, irritaties, een trekkerig gevoel en jeuk. Herken je jezelf hierin? Probeer dan de kalmerende crème Panthenol Comfort

Ga de uitdaging aan en krijg weer een zachte huid!

Door de tijd te nemen om de oorzaken van een zeer droge huid te begrijpen en een dagelijkse huidverzorgingsroutine toe te passen, kun je het vochtgehalte van je huid herstellen. Kies de juiste vochtinbrengende crème, een supervette zeep en producten die de lipidenbarrière beschermen. Ga de uitdaging aan en neem verminder de ongemakken van een droge huid.
 
De invloed van stress op de gezondheid van de huid: Stressgerelateerde uitdroging van de huid begrijpen en tegengaan.

De invloed van stress op de gezondheid van de huid: Stressgerelateerde uitdroging van de huid begrijpen en tegengaan.

De huid is een kwetsbaar orgaan dat fungeert als barrière voor allerlei factoren, waaronder ook acute of chronische stress. Stress verhoogt het risico op droogheid en verergert de huidaandoeningen die hiermee gepaard gaan. In dit artikel leggen we uit hoe stress droogheid kan veroorzaken en een droge huid kan verergeren.
We bekijken ook wat er kan worden gedaan om de effecten te verminderen.

Wat is stress?

Stress, of mentale spanning, is een natuurlijke fysiologische reactie op fysiek of psychologisch gevaar. Dit kan een hard geluid zijn, een toets, een wedstrijd, een ongeluk, werkdruk, en nog veel meer. In dergelijke omstandigheden is stress nuttig omdat het ons aanzet om actie te ondernemen. Het moet niet worden verward met angst - bang zijn voor een vermeende bedreiging in de toekomst - of paniek, een gevoel van ongemak dat gepaard gaat met een fysiek gevoel van beklemming.
Hoe reageert het lichaam op stress? Aanvankelijk veroorzaakt het een schok waardoor je niet goed meer kunt denken en de bloedsuikerspiegel en spierspanning worden verlaagd. Vervolgens geeft het lichaam hormonen af, waaronder adrenaline en cortisol, om het lichaam te helpen herstellen: de hartslag en lichaamstemperatuur stijgen. Dit kan leiden tot hartkloppingen, pijn, spanning, vermoeidheid, duizeligheid of misselijkheid.
Stress kan acuut zijn, d.w.z. eenmalig, maar het kan ook chronisch worden als je voortdurend wordt blootgesteld aan moeilijke situaties. In dat geval blijft het cortisolniveau in het lichaam hoog, wat het organisme kan uitputten en de schadelijke effecten van stress kan versterken.

Wat zijn de effecten van stress op de gezondheid van de huid?

Psychologische stress, vooral als deze chronisch is, kan ook een schadelijk effect hebben op de huid. De productie van cortisol in onverwachte situaties versterkt oxidatieve stress.
Dit proces wordt gekenmerkt door de aanmaak van vrije radicalen, moleculen die van nature door het lichaam worden geproduceerd. Als het er echter te veel zijn, heeft dit invloed op het hele lichaam, inclusief de huid, wat kan leiden tot droogheid, dofheid, gevoeligheid en puistjes.
Stress brengt de huidbarrière uit balans en verzwakt de hydrolipidenfilm, die daardoor niet langer als bescherming kan fungeren. Het activeert ook het immuunsysteem en verhoogt de talgproductie . Hierdoor kunnen verontreinigende stoffen binnendringen, wat tot negatieve effecten  vastgehouden in de huid, waardoor deze uitdroogt. De huid voelt strak aan en veroudert sneller.
Van de effecten die verband houden met een droge huid komen de volgende het meest voor.

Eczeem

Eczeem kan optreden bij stress op een atopische huid die een genetische aanleg heeft voor de aandoening, maar ook op andere huidtypes. Hoewel eczeem vooral bij kinderen voorkomt, kan het ook volwassenen treffen. Het wordt gekenmerkt door rode uitslag en hevige jeuk en komt meestal voor in de plooien van de ellebogen en knieën, het gezicht, de handen en de hoofdhuid.

Puistjes en imperfecties

Stress veroorzaakt meestal een overmatige talgafscheiding door de talgklieren, wat puistjes bevordert. Deze kunnen de vorm aannemen van mee-eters, pukkels, puisten of zelfs cysten, voornamelijk op het gezicht, de borst en de rug. Soms laten deze littekens achter. Puistjes bij een droge huid is een speciaal geval, waarbij medicijnen en uitwendige behandelingen nodig zijn om de talgproductie te reguleren zonder de huid verder uit te drogen. Aanbevolen wordt om in dergelijke gevallen een dermatoloog te raadplegen voor een behandeling op maat.

Psoriasis

Hoewel psoriasis strikt genomen niet kan worden veroorzaakt door stress, kan stress wel een verergerend effect hebben bij mensen die er aanleg voor hebben, vanwege de activering van het immuunsysteem.
De klinische symptomen zijn laesies in rode vlekken met kleine witte schilfers van dode huid. Ze gaan gepaard met pruritus (jeuk) die bacteriële infecties en mycosen kan veroorzaken. Deze bevinden zich op delen van het lichaam die onderhevig zijn aan wrijving of op de hoofdhuid, nagels, slijmvliezen, enz.

Hoe je een door stress veroorzaakte droge huid kunt bestrijden

Er zijn verschillende manieren om een door stress veroorzaakte droge huid te bestrijden:
1. Leer omgaan met stress. Zoek manieren om de effecten van stress te beperken, zoals ontspanning, meditatie, ademhaling of yoga.
2. Eet een gezond en evenwichtig dieet.
3. Blijf actief.
4. Vermijd alcohol en cafeïne.
5. Slaap voldoende en op vaste tijden.
6. Gebruik reinigings- en huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor je huidtype.
7. Ga naar de dokter als je laesies of uitslag krijgt waarvan je de oorzaak niet kent. Raadpleeg ook een arts om de exacte oorsprong van bepaalde symptomen te bepalen en de behandeling te vinden die het beste bij jou past.
8. Verzorg je huid elke dag. Een droge huid heeft vooral behoefte aan een hydraterende en verzachtende crème. De huid moet ook regelmatig worden gevoed om de werking van de beschermende barrière te herstellen.
Zoals je ziet, hebben alle huidtypes, en vooral de droge huid, last van stress. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en een verstoring van het één heeft gevolgen voor het ander. Het is daarom belangrijk om te weten wat je huidtype is en of je eventueel aanleg hebt voor bepaalde aandoeningen Pas daarnaast technieken toe om met stress om te gaan en je gezicht en lichaam te verzorgen. En onthoud ten slotte dat iedereen uniek is en dat behandelingen op jou moeten worden afgestemd. Aarzel niet om advies te vragen aan een arts of dermatologische kliniek.

De Mixa huidverzorging voor lichaam en handen

De Mixa crèmes zijn de musthave voor iedereen. Gebruik gemakkelijk op lichaam en handen. Terwijl elk van de crèmes unieke eigenschappen heeft, zijn ze allemaal hypoallergeen en speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid. De
Mixa Panthenol Comfort Kalmerende Crème en de Bodylotion is geschikt voor een gevoelige, atopische huid. Naast dat de Panthenol Comfort Kalmerende Crème geschikt is voor volwassenen is deze ook gezicht voor babies en kinderen. De Mixa Urea Cica Repair+ Voedende Crème en de Bodylotion is geschikt voor een droge en ruwe huid met oneffenheden. De Mixa Ceramide Protect Versterkende Crème en de Bodylotion is daarentegen speciaal ontwikkeld voor een zeer droge huid.